Počnite uvađati gustu

310fbb26068eb9d3bf8563a8406fa8d7--baby-foods-stock-photos

Počnite uvađati gustu  hranu za ručak, postupno smanjujući količinu mlijeka i povećavajući količinu guste hrane. Novo uvedena hrana treba dobro zgnječiti i vilicom ili samljeti mikserom, tako da beba može uživati u njoj. Na kraju prvog mjeseca primjene, vaša beba bi trebala konzumirati oko 150 do 200 grama guste hrane na dan, zamjenjujuči tako jedan mliječni obrok.

Pri uvođenju povrća treba dodati i jestivo ulju (ulje repice, oraha, soino ulje, maslinovo ulje ili suncokretovo), zato što ta ulja sadrže nezasičene  masne kiseline omega-3 i omega-6. U hranjenju , ulje je također važan izvor energije i ubrzava apsorpciju topljivih vitamina u masti (A, D, E i K). Za bebe također možete koristiti jestivo ulje, koje je već pripremljeno od 75% repice i 25% suncokretovog ulja. Savjetujemo vam da koristite hladno prešana, nerafinirana ulja, koja bi trebala biti ugodna okusa kako bi dijete lakše uzimalo čvrstu hranu.

Ako beba ne vole tikvice , možete ponuditi i drugo povrće, kao što su cvjetača, brokula, collerabo ili komorač. Nakon otprilike tjedan dana, kada dijete nadilazi prve probleme koji prate hranjenje žlicom, prebacite se na kaše od povrća i krumpira, koju možete postepeno uzimati tjedan dana za redom. Za treći tjedan uvođenja, nadopuniti hranu postupno ponudite povrtnu-krumpirovu-mesnu kašu.

Pripremajte kašicu  sa svježim , smrznutim  ili sušeim povrćem, ili možete ponuditi djetetu  industriski pripremljenu kašu. Također možete spremiti kašu  tako da ju  zamrznete  u malim plastičnim posudama. Držite je na temperaturi od -20 ° C. Pripremljena hrana je bogat izvor vitamina A, C, B6, E i B1 i folne kiseline, ali također sadrži višestruko nezasićene masne kiseline, cink i željezo.

Vir: Dojenčki za mizo

Advertisements