Jedna čaša crnog vina za trudnicu?

Trudnica postavlja puno pitanja, ali ona ne dobiva nikakav odgovor.

Zašto trudnica treba više tekućine?

Nnekad su govorili da trudnica treba jesti za dvoje, što naravno ne vrijedi. Međutim, vrlo je važno piti dovoljnu količinu tekućine, jer voda pomaže transportu hranjivih tvari kroz krv za dijete. Dovoljno tekućine olakšava eliminaciju štetnih tvari iz tijela majke, kao i redovite mokrenje, što je važno u prevenciji infekcija urinarnog trakta, a za koje su trudnice više izložene. Ako trudnica puno pije, brine se za zdravu probavu i, posljednje, ali ne i najmanje, za sjajni izgled kože.

Neke trudnice, osobito na kraju trudnoće, nateknu, pogotovo je vidljivo na gležnjevima. Kako si mogu pomoći?

Oticanje je u velikoj mjeri zahvaćeno hormonima trudnoće. Što trudnica može učiniti je piti dovoljno tekućine koja je ravnomjerno raspoređena tijekom dana i najlakše si pomogne podizanjm nogu na viši nivo.Ko risna hrana protiv oteklina, koja se sada može dobiti u ljeto, su lubenice, bundeve, krastavci. Međutim, kada pijete čaj, treba paziti na izbor čajeva prikladnih za trudnicu.

Može li mama piti pravu kavu?

Mnogim trudnicama kava  ne miriše tijekom prvih tjedana trudnoće, možemo reći da u najosjetljivijim tjednima razvoja djeteta tijelo samo osigurava da dobije samo najbolje. Moj prijedlog je da se  količina kave konzumira umjereno.

Dali pivo utječe na proizvodnju mljeka?

Neke majke primječuju da je povećana proizvodnj mlijeka nakon čaš piva, ali na to je uglavnom utjecala činjenica da majka vjeruje u moć pivo, nešto što je čini opuštenom, koja je također važan čimbenik u uspješnom dojenju. Hrana i piće majke  zapravo ima vrlo malo utjecaja na uspjeh dojenja, važana je potpora majčine okoline i psihološi  uzroci.

Kako čaša crnog vina utječe na bebu, a kako čaša piva?fetal-alcohol-syndrome-2

Redovito ispijanje alkoholnih pića za vrijeme trudnoće i dojenja može biti štetno za dijete u smislu njegovog sporijeg mentalnog i motoričkog razvoja, utječe na majčinu  količinu izdajanja  i smanjuje količinu mlijeka. Međutim, ako u posebnom slučaju majka pijete čašu vina ili piva, to neće imati nikakve veće posljedice.

 

Vir: Ringaraja

Advertisements